L’any 1990 es crea l’Associació de Veïns amb l’objectiu de vetllar pels interessos del poble, mantenir el seu tipisme, salvaguardar l’encant que posseeix i portar a cap activitats per tal de finançar diverses obres d’infraestructura i dinamització sociocultural.

Però des del 1988 un grup de veïns organitzava la festa major del setembre, donant continuïtat a la tasca portada a terme per part del sr. Pere Moy i Jaume Roura des de 1984, quan varen decidir recuperar la festa major que no es celebrava des d’abans de la guerra civil. Ho feien de manera desinteressada i sufragaven les despeses de la festa.

Avui en dia per la conservació i gestió del patrimoni de Creixell, s’ha fet indispensable la col•laboració d’aquesta institució de caràcter civil, que lliure de condicionaments polítics i de l’absència d’ànim de lucre ha afavorit l’ús social d’aquest patrimoni, d’ús d’esperit, de preservació d’identitat i de conscienciació col•lectiva.

I esperem poder-ho fer durant molts anys!

El passat 6 de maig de 2010, el Consell Comarcal de l’Alt Empordà ens concedia el premi Indiketa, que reconeix l’Associació per la seva divulgació i manteniment de les tradicions.

ALLIOLI CREIXELL - C. Dr. Frigola, 25 - 17770 CREIXELL (Girona, Alt Empordà) Tel. 972 510 062 - info@alliolicreixell.com